Τίτλος άρθρου: Μαυρουδί - Ερυθρός 2015, Τσάνταλη

Λεζάντα φωτογραφίας:
Κυρίως κείμενο άρθρου:
Μαυρουδί - Ερυθρός
Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Μαυρούδι 100%
Η οινοποιία Τσάνταλη δημιούργησε ένα νέο κρασί από την ερυθρή ποικιλία Μαυρούδι. Είναι το πρώτο μονοποικιλιακό Ελληνικό κρασί από αυτή την αρχαία ποικιλία. Η νέα πρόταση της οινοποιίας εγκαινιάζει την σειρά ‘ Γηγενείς Ποικιλίες’ που θα εμπλουτίζεται σταδιακά. Το κρασί προέρχεται από τους αμπελώνες της Μαρώνειας στην Θράκη. Η αναβίωση της ποικιλίας αυτής ξεκίνησε από την Οικογένεια Τσάνταλη το 1995. Προέρχεται από αμπελώνες χαμηλής στρεμματική απόδοσης, που δεν ξεπερνά τα 800 κιλά ανά στρέμμα. Η Οινοποίηση πραγματοποιήθηκε σε χαμηλές θερμοκρασίες και το κρασί ωρίμασε σε γαλλικά βαρέλια 300lt για 6-8 μήνες και τους υπόλοιπους μήνες στην φιάλη. Εμφανίζει αρώματα ώριμων κόκκινων και μαύρων φρούτων, γλυκών μπαχαρικών, βανίλιας και βοτάνων. Γεμάτο στο στόμα με μέτρια οξύτητα και μαλακές τανίνες. Απολαύστε το με ψητά κρέατα, burgers, ποικιλίες αλλαντικών και τυριών.