Ο διαδικτυακός τόπος είναι διαθέσιμος στις παρακάτω γλώσσες
English
A-
A+




Τίτλος άρθρου: Luxardo Sambuca



Luxardo Sambuca


Λεζάντα φωτογραφίας: 



Κυρίως κείμενο άρθρου: 

Luxardo Sambuca Liqueur


Σύμφωνα με μια παλαιά παράδοση, όλες οι χώρες της Μεσογείου έχουν ένα εθνικό λικέρ με βάση τον άνισο. Η Ιταλία έχει τη Sambuca. Πρόκειται για ένα γλυκό και ισχυρό λικέρ, που περιέχει αιθέρια έλαια που λαμβάνονται με ατμό που αποστάζει τους σπόρους του αστεροειδούς, που είναι διαλυτά σε καθαρή αλκοόλη. Ένα συμπυκνωμένο διάλυμα ζάχαρης και άλλων φυσικών αρωμάτων προστίθενται σε αυτό. Ήδη γνωστός και εκτιμημένος στην αρχαιότητα για τις θεραπευτικές του ιδιότητες ο γλυκάνισος που προέρχεται από την Κίνα, έγινε διαδεδομένος εδώ και αιώνες στις χώρες της Μεσογείου, όπου χρησιμοποιήθηκε ευρέως για την παρασκευή τυπικών πιάτων και επιδορπίων. Πάνω απ 'όλα, τα έλαια που λαμβάνονται από τον γλυκάνισο χρησιμοποιήθηκαν από τις εταιρείες λικέρ για να παράγουν μια ποικιλία από λικέρ όπως: Γαλλική Παστίς, Ισπανική Άνις, Τουρκική Ρακί και Ελληνικό ούζο. Η λέξη Sambuca πιθανότατα προέρχεται από την αραβική λέξη Zammut (= anise). Η λέξη zammù εξακολουθεί να υπάρχει στη σικελική διάλεκτο, που σημαίνει ένα ποτό γλυκάνισου με νερό.